Eksporterer sjømat fra Bergen
Egon Kiil fra Honningsvåg driver Bergen King Crab, en eksportbedrift som har det meste av sjømat.
--Årsaken til at Bergen King Crab ble etablert er at jeg gikk på fisketorget i Bergen. Det var hårreisende priser med over 1 000 kroner per kilo for kongekrabbe. Planen var at vi skulle drive med kongekrabbe i Bergen, men vi fikk forespørsler fra utlandet og spesielt Korea. Vi ordnet etter hvert med eksportlisens og en kunde ville bruke oss som eksportør av kongekrabbe i Korea. Slik startet det, sier Egon Kiil til Radio Nordkapp.
Bergen King Crab eksporterte for rundt syv millioner kroner i 2018, fra sommeren til årsskiftet. Det er to personer i Bergen King Crab, men Kiil håper bedriften kan ansette en selger i løpet av høsten.
Egon Kiil forteller at salget stort sett foregår via e-post. Bergen King Crab kjøper produktene i Finnmark.
Egon Kiil har bedriften sammen med Kjell Breivikås.