Julemat kan ruinere julen for hunden din
Dyrene kan få en vond julehøytid dersom eierne ikke viser hensyn. (Foto: Colourbox)

Julemat kan ruinere julen for hunden din

Tryg Forsikring med gode råd til dyreeiere.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.12.2018 03:45

Julemat kan ruinere julen for hunden din. 

Juletiden betyr god mat for de fleste av oss, men tro ikke at pinnekjøtt og ribbe også er godt for hunden. Veterinærer og forsikringsselskap opplever en kraftig økning i antall kjæledyr som trenger behandling i julen.

--Hunder tåler som regel ikke fremmed mat, og fet julemat samt julegodterier som sjokolade kan føre til alvorlig magetrøbbel og forgiftning hos hunder, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Dessverre ender spesielt mange hundeeiere opp hos dyrlegen i løpet av julen.

--Den vanligste juleskaden er hunder som har spist noe de ikke skulle, og det vi ser mest av er sjokoladeforgiftning, men også druer, rosiner, store bein, bolledeig og ting som kan sette seg fast i mage-tarm-kanalen, sier Tor Kvinge, veterinær tilknyttet Tryg Forsikring og daglig leder ved AniCura Dyresykehus i Bergen.

Nordmenn bruker en nå halv milliard kroner i året på å forsikre sine firbeinte kjæledyr. Prisen for å behandle en pinnekjøtt-forgiftet hund kan fort komme opp i titusenvis av kroner, melder Tryg Forsikring. 

Julebånd i tarmen
Juletiden kan være en slitsom tid for mange kjæledyr. Huset bugner over av julemat og julesnop, og det er ikke bare mennesker som lar seg friste. For katter er julepynt og giftige planter den største trusselen.

--Det kan gi enormt farlige skader hvis slike julebånd kommer ned i tarmen til en katt. I tillegg kan det være vanskelig å se på røntgen, og er ofte en utfordring for veterinærer, sier Kvinge.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS