Venter med behandling av fremskutt ambulanseenhet
Saken om ny ambulanseenhet har blitt utsatt. (Illustrasjonsfoto)

Venter med behandling av fremskutt ambulanseenhet

Direktøren i Finnmarkssykehuset trekker saken om fremskutt ambulanseenhet på Skaidi inntil videre. Sammenblanding med debatten om møtekjøring er årsaken.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.12.2018 05:42

Administrerende direktør Eva Håheim Pedersen varslet styret onsdag at hun trekker styresaken om fremskutt ambulanseenhet inntil videre. Styreleder Harald Larssen støtter direktørens vurdering.

--Årsaken er at en fremskutt ambulanseenhet, som skal styrke ambulanseberedskapen for alle kommunene i Vest- og Indre Finnmark, blandes sammen med debatten om møtekjøring med pasienter. Dette er uheldig fordi det skaper forvirring og flytter fokuset fra hensikten med en ny ambulanseenhet. Derfor ønsker direktøren å trekke saken inntil videre, sier Harald Larssen, ifølge Finnmarksykehuset.no

Formålet med å etablere en fremskutt base er å styrke ambulanseberedskapen i omlandet ved å flytte en ambulansebil fra Hammerfest, og la den være fast stasjonert på Skaidi. Den fremskutte basen var foreslått som et pilotprosjekt, med en prøveperiode på ett år.

Samtidig fikk Helse Nord i sommer i oppdrag å utrede møtekjøring med pasienter. 

--Finnmarkssykehuset utreder ikke møtekjøring, det er det Helse Nord som gjør. Da er det mest hensiktsmessig at saken trekkes fra dette møtet, og at vi kommer tilbake med denne saken når Helse Nord har avsluttet sin utredning, sier Larssen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS