Snart kroken på døra for 3G
-Vi øker kapasiteten på 4G for å gi kundene enda bedre tilbud, sier Bjørn Ivar Moen, fungerende leder av Telenor Norge. (Foto Martin Fjellanger)

Snart kroken på døra for 3G

Om et par år er 3G historie.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 13.12.2018 23:30

Telenor vil i løpet av 2020 stenge 3G-nettet for å gi et enda bedre tilbud på 4G. For mange privat- og bedriftskunder betyr dette at telefoner, nettbrett og andre ting og tjenester som går på 3G-nettet må fornyes. 

Da 3G kom til Norge i 2004, var teknologien en enorm nyvinning: For første gang ble det for alvor mulig å surfe på internett med mobiltelefonen. Spoler vi frem 14 år, er det nesten ikke noe aktivitet i 3G-nettet lenger. Nå er det langt raskere hastigheter over 4G som gjelder.
--For å rydde veien for fremtidens løsninger, starter vi 3G-stengingen neste år, forteller Bjørn Ivar Moen, fungerende leder for Telenor Norge, i en pressemelding. 

I høst ble det kjent at Telenors mobilnett er verdens raskeste. Norske kunder er storforbrukere av mobil data. Hvert år øker datatrafikken med 30-40 prosent, og over 96 prosent av all data går nå over 4G.
--For at du skal få den beste opplevelsen også i fremtiden, må vi øke kapasiteten på 4G. Det understreker Moen.

--Når vi erstatter 3G-nettet med 4G, vil de som bruker dette 3G-nettet i dag til ringing eller data, bli berørt. Dette gjelder blant annet de med 3G-utstyr (viltkamera, etc.), utdaterte SIM-kort, og de som ikke kan aktivere 4G Tale på mobiltelefonen. Tenk deg tilbake til da vi hadde FM-radioer og du søkte deg frem til frekvenser som 88.7, 93.5 eller 98.3. Da snakket radioen din med en sender over én og samme frekvens. De utvekslet informasjon slik at du fikk inn sendingene som gikk på den bestemte frekvensen. Slik er det også med mobiltelefoni: Mobilen din trenger et radiosignal for å sette opp kommunikasjon. Der det før var plass til 3G-frekvenser, ryddes det nå plass til 4G, forklarer dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

I 2020, oktober, november, desember, vil Telenor stenge 3G-nettet i Nordland, Troms, Finnmark, Svalbard.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS