Vil opprettholde ordningen med behovsprøvde drosjeløyver
Daniel Andersen er én av dem som har drosjeløyve i Nordkapp. (Arkivfoto)

Vil opprettholde ordningen med behovsprøvde drosjeløyver

Drosjenæringen var tema i Finnmark fylkesting denne uken.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.12.2018 01:41

Fylkestinget i Finnmark mener at dagens ordning med behovsprøvde drosjeløyver er den mest egnede måten å regulere drosjenæringa på, og fylkestinget vil opprettholde ordningen. 

Samferdselsdepartementet har sendt ut på høring forslag til omfattende endringer i drosjeregelverket. Forslaget vil blant annet innebære at antallsregulering av drosjeløyver oppheves, at løyvemyndigheten flyttes fra fylkeskommunene til Statens vegvesen og at hele landet vil utgjøre ett løyvedistrikt. For å ivareta tilbudet i distrikter hvor det vil være lite konkurranse, foreslår departementet samtidig å gi fylkeskommunene myndighet til å etablere enerettsområder med eksklusive driftsrettigheter innenfor kommunegrensene.

Fylkestinget mener at dagens ordning er den som best ivaretar drosjetilbudet i distriktet. 

--Vi følger denne saken med stor oppmerksomhet. Fylkeskommunen har spesielt fokus på å sikre drosjetilbudet i distriktene, sier Geir Ove Bakken, hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel, i en pressemelding. 

Det er usikkert om et fritt marked alene kan levere et tilfredsstillende drosjetilbud i Finnmark. Fylkeskommunen mener at det er svært viktig at drosjetjenestene som skal leveres i framtiden, er av minst like høy kvalitet som i dag.
--Dersom behovsprøvinga av drosjeløyver bortfaller, er vi tydelige på at det samtidig må etableres ordninger for å sikre en seriøs næring og godt drosjetilbud. Det sier Geir Ove Bakken.

I tillegg vedtok fylkestinget blant annet at enerettene ikke bare skal følge kommunegrensene, men også skal kunne gis for nærmere bestemte områder innenfor den enkelte kommune. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS