Hvilke formål skal fisken tjene?
I ny bok drøftes hvordan kystsamfunnene formes av fiskerinæringen, og hvordan næringen formes av fiskeripolitikken. (Illustrasjonsfoto)

Hvilke formål skal fisken tjene?

Bok om fiskeri lansert under fiskerimessen i Trondheim.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 22.08.2016 01:19

«Fisken og folket», er en ny bok som ble lansert under Nor-Fishing.

--Det er store forventninger til hva fiskeripolitikken skal løse. Kanskje større forventninger enn det er grunnlag for, sier Audun Iversen, redaktør for boken «Fisken og folket».

I forrige uke ble boken «Fisken og folket» lansert under Nor-Fishing i Trondheim. I boka drøfter en gruppe forskere fra Nofima og Universitetet i Tromsø hvordan kystsamfunnene formes av fiskerinæringen, og hvordan næringen formes av fiskeripolitikken, skriver Kyst og Fjord.

Boken reiser blant annet spørsmålet «skal fiskeripolitikken handle om nærings- eller distriktspolitikk?» et spørsmål det ifølge forfatterne er nødvendig å stille ut fra de mange forventninger ulike krefter har til hvilken rolle fisken egentlig skal spille.

Boken kommer også som respons på de mange opphetede debattene omkring fiskeripolitiske tiltak. Forfatterne av boken mener de er preget av til dels mangelfull kunnskap og debattantenes ståsted, skriver forfatterne i en pressemelding.

--Det er store forventninger til hva fiskeripolitikken skal løse. Kanskje større forventninger enn det er grunnlag for, sier Audun Iversen, redaktør for boken og forsker i Nofima.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS