Øresvik skole i Nordland vant Aksjon aluminium
Julekort av boksjekker.

Øresvik skole i Nordland vant Aksjon aluminium

Hydro og Forskerfabrikken arrangerte en konkurranse, en konkurranse med stor oppslutning.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 15.12.2018 21:45

Over 45 000 elever over hele landet deltok i konkurransen arrangert av Hydro og Forskerfabrikken, en nasjonal aksjon for å øke kunnskap om resirkulering av aluminium. 

Klassen som registrerte mest innsamlet aluminium får nå reise på klassetur til Hydros valseverk i Holmestrand, som blant annet resirkulerer alle brus- og ølbokser som pantes i Norge. Her får de se hvordan aluminiumen de har samlet – nesten 250 kilo per elev – blir smeltet og resirkulert til ny bruk. I tillegg vinner klassen en naturfagstime med Forskerfabrikken.

--Det er fantastisk å se engasjementet Aksjon aluminium har skapt, og at det er mulig å øke kunnskap om resirkulering på en morsom måte. Aluminium er et 100% resirkulerbart materiale – men for at det skal brukes om igjen og få nytt liv må det leveres tilbake og gjenvinnes. Slik kan vi alle bidra til en mer bærekraftig fremtid, sier Hans Erik Vatne, teknologidirektør i Hydro, i en pressemelding. 

Aluminium kan resirkuleres i det uendelige, og gjenvinnes når det sorteres som metallavfall. Resirkulering krever kun fem prosent av energien som skal til for å produsere aluminium første gang; med energien som kreves for å lage en ny aluminiumsboks, kan man lage 20 resirkulerte bokser. Slik sparer man energi og man sparer miljøet for CO2.  


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS