Målsettingen er en enklere hverdag for folk flest
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. (Foto: Torbjørn Tandberg/ KMD)

Målsettingen er en enklere hverdag for folk flest

Jan Tore Sanner mener regjeringen fornyer og forenkler offentlig sektor.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 21.08.2016 21:45

En enklere hverdag for folk flest er et ambisiøst mål, ifølge kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

--Vi gikk til valg på et mindre byråkratisk byråkrati. Som innbyggere skal vi få raskere og bedre hjelp. Næringslivet skal bruke mindre tid og ressurser på å forholde seg til offentlig sektor. Og vi må flytte ressurser fra administrasjon til tjenester, ifølge et innlegg Jan Tore Sanner har skrevet.

Norge skal igjennom en omstilling, en omstilling som også gjelder offentlig sektor.

--Vi øker tempoet på digitalisering av offentlig sektor, vi forenkler regelverk og rapporteringer, vi har satt i gang en jakt på unødvendig tidstyver og stiller krav om økt effektivitet. Nå begynner vi å se resultater, skriver Sanner i innlegget.

Forenkling og digitaliseringen av offentlige tjenester gjør livet enklere for innbyggere og næringsliv, samtidig som det sparer det offentlige for unødvendig papirarbeid. Enklere plan- og byggesaksregler reduserer kostnadene i små og store byggesaker. Fra 2016 er det også blitt enklere å gjøre ombygginger i egen bolig. Med innføringen av elektronisk tinglysning forenkler og effektiviserer vi prosessen ved boligkjøp hos eiendomsmeglere, banker og advokater. Digitale selvbetjeningsløsninger for bostøtte og startlån fra Husbanken gjør det enklere for innbyggerne å søke slik støtte. Samtidig kan ansatte i kommunene bruke tiden på andre ting enn å skrive av fra papir til skjerm.

--Vi forventer at offentlig sektor blir litt mer produktiv hvert år, på samme måte som næringslivet. Det gjør at vi årlig kan hente ut over en milliard kroner fra driftsbudsjettene, som vi igjen kan bruke til bedre tjenester til innbyggerne, ifølge Sanner.

Sanner skriver at 27 tidligere politidistrikter har blitt til 12 politiregioner. Slike omstruktureringer gjør at penger som er brukt på administrasjon overføres til tjenester i lokalsamfunn.

--Målet er bedre tjenester for innbyggere, næringsdrivende og kommunene. Vi vil slanke byråkratiet og bruke ressursene der de trengs mest, og nå trenger vi flere ansatte innen viktige områder som politi, undervisning, veibygging og i helse- og omsorgssektoren, skriver Jan Tore Sanner i innlegget. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS