Forventer at kunnskapsministeren våkner
Debatt om lærerrollen blant politikerne. (Illustrasjonsfoto)

Forventer at kunnskapsministeren våkner

Senterpartiet ønsker at kunnskapsministeren legger vekk egne symbolsaker, ifølge Anne Tingelstad Wøien.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 20.08.2016 06:00

Anne Tingelstad Wøien, stortingsrepresentant for Senterpartiet, forventer at kunnskapsministeren og regjeringen tar rådene til følge og legger vekk egne ideologiske symbolsaker.

Tidligere denne uken la det regjeringsoppnevnte ekspertutvalget som har sett på utviklingen av lærerrollen fram sin rapport.

For Senterpartiet er ikke konklusjonene fra utvalget noen overraskelse, men snarere nok en bekreftelse på oppfattelsen av lærernes utfordringer. Utvalget trekker fram at det er et problem at lærerne blir blitt møtt med mange og motstridende forventninger. Senterpartiet er derfor enig med utvalget i behovet for at lærerne og myndighetene finner fram til noen få og omforente mål for skolesektoren. 

--Målstyringen av skolen har gått alt for langt og virker mot sin hensikt. Hele kvalitetsvurderingssystemet bør skrotes og erstattes av tiltak som bedre fremmer læring og utvikling. Det har i mange år vært snakket om å ta bort tidstyvene i skolen. Istedenfor å telle og kontrollere, så må regjeringen nå vise lærerne tillitt til å bruke sitt profesjonelle skjønn i møte med elevene, sier Anne Tingelstad Wøien, Senterpartiets skolepolitiske talskvinne.

Senterpartiet er enig med utvalget i at lærerne må avlastes for oppgaver som andre profesjoner er mer kompetente til å utføre.

--Ved å utvide den samlede kompetansen på skolen med andre fagpersoner, så vil skolen langt bedre kunne imøtekomme de mange og sammensatte behovene til elevene. På den måten kan vi og la lærere være nettopp lærere. Samtidig er en god lærer langt mer enn en spesialist i enkeltfag. Fagkunnskap, pedagogikk og didatikk er uløselig knyttet sammen i utøvelsen lærerrollen. Derfor er det avgjørende viktig at pedagogikkfaget ikke reduseres i omfang. I tillegg bør omfanget av praksis i lærerstudiet utvides. Det kan se ut som regjeringen har helt glemt nettopp dette, og jeg håper denne rapporten nå får fart på statsråden, avslutter Anne Tingelstad Wøien i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS