Stipend til film og kunst delt ut
Stipendmottaker Hilde Skancke Pedersen. (Fotograf: Hanne Marion Gaup Lein)

Stipend til film og kunst delt ut

Frode Kristiansen i Honningsvåg nådde ikke opp om filmarbeiderstipendet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.12.2018 23:30

Hilde Skancke Pedersen tildeles arbeidsstipend for kunstnere 2019-2021, Laila Kolostyak får stipend for etablerte filmarbeidere, og Linn Henriksen for nyetablerte filmarbeidere, begge for perioden 2019-2020.

Dette vedtok Hovedutvalget for kultur, folkehelse og samferdsel på tirsdag. 

Kunstnerstipendet er på 100 000 kroner årlig, mens filmarbeiderstipendene er på 75 000 kroner årlig.

Frode Kristiansen var en av kandidatene til filmarbeiderstipendet. 

Kunstnerstipendet
Hilde Skancke Pedersen, Kautokeino, er en svært allsidig og tverrfaglig kunstner som arbeider innen kunst, litteratur, scenografi og design. Hun har gjennom sitt virke gitt mange og viktige kunstneriske bidrag både innenfor og utenfor fylket, og hun har gjort en stor innsats for kunstmiljøet i Finnmark. Hun vil bruke stipendet til å utarbeide sitt utstillingsprosjekt «Vuoiŋŋastat – Åndedrag» som skal stilles ut på Samisk senter for samtidskunst i Karasjok i 2020. Utstillingen vil også bli vist andre steder. Pedersen er en særdeles kompetent og verdig stipendmottaker, ifølge Finnmark fylkeskommune. 

Filmarbeiderstipendene
Laila Kolostyak, Alta, har vært ansvarlig for klipping av dokumentarfilmer, videoprosjekt og musikkvideoer i Norge og Frankrike. Hun jobber gjerne tverrfaglig hvor hun engasjerer seg i prosjekt som billedkunster, scenograf og filmklipper. Stipendet skal brukes til et dokumentarfilmprosjekt med animasjon av barnetegninger. Prosjekttittelen er «Lys i mørketid» og tar utgangspunkt i mørketidskulturen sett med russiske, finske og norske barns øyne.

Linn Henriksen, Alta, har arbeidet med kostymedesign innen filmbransjen i flere år, og har arbeidet med bransjebyggende tiltak. I 2014 startet hun produksjonsselskapet Paranord sammen med Nils Gaup og er derfor relativt nyetablert som produsent. Hun vil bruke stipendet på fire prosjekter; «Mørkredd», en triller med regi av Nils Gaup, «Kampen for Aksel Waldemar Johannessen» en dokumentar med regi av Nils Gaup, «Tystnaden i Sapmi» en dokumentar med regi av Liselotte Wajstedt og «Lovebot» en kortfilm med regi av Stig Frode Henriksen, ifølge pressemeldingen fra Finnmark fylkeskommune. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS