Skal møte fylkeskommunen om kollektivtilbudet
Nordkapp kommune vil ha mange endringer i kollektivtilbudet. (Illustrasjonsfoto)

Skal møte fylkeskommunen om kollektivtilbudet

Møte om kollektivtilbudet i Nordkapp førstkommende tirsdag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.08.2016 09:45

Ordfører Kristina Hansen (Ap) skal møte Finnmark fylkeskommune om kollektivtilbudet i kommunen.

Nordkapp kommune ønsker omfattende endringer av kollektivtilbudet. På tirsdag blir det møte mellom representanter fra kommunen og fylkeskommunen.

Ordfører Kristina Hansen er usikker på hvor store endringer kommunen kan få igjennom ettersom spillerommet er begrenset i anbudsregimet. Hun tror likevel dialogen vil bidra til gode opplegg, i alle fall på sikt.

Hansen forteller at kommunen har besvart noen av høringene før det nye kollektivtilbudet ble iverksatt. Dialogen har vært formell, men den muntlige kontakten har vært fraværende. Hun synes det virker som om fylkeskommunen har manglet stedskunnskap for rutetilbudet i Nordkapp.

Nordkapp kommunes sammendrag i høringssvaret til Finnmark fylkeskommune:

•       Nordkapp kommune mener at det er behov for at Finnmark Fylkeskommune og Nordkapp kommune samsnakker for å justere og utvikle rutetilbudet i området Nordvågen, Honningsvåg, Seppoladalen og Storbukt (Rute 120 bybuss og 826 Flexx BY Honningsvåg) for å imøtekomme og ivareta alle behov så godt som mulig.

•       Rutetilbudet til kommunens fiskevær er for dårlig og må gjennomgås og vurderes på nytt, jmf. avsnitt med innspill nedenfor. Også dette ønsker Nordkapp kommune å ta opp i et dialogmøte med Finnmark Fylkeskommune.

•       Rute 211 er en rute der hovedandelen av brukerne er besøkende til Nordkapp, d.v.s. turister. At ruta fungerer godt i alle ledd er viktig, ikke bare for reiselivsnæringen i Nordkapp, men for hele Finnmark og  Nord Norge. Logistikk er svært viktig for turister, bussruten til og fra Nordkapp er intet unntak, heller tvert om. Dermed forvalter vi her ett viktig element i en viktig nærings omdømmebygning. Ruten har meget stor etterspørsel på utvalgte dager og må da styrkes med mer materiell. Ruta bør underlegges krav om særskilt planlegging sammen med Visit Nordkapp, da det er destinasjonsselskapet som både har oversikt og innsikt i generelle behov og løpende behov på denne ruten. Det bes ikke om nye tilbud på ruta i denne omgang, men det er ønskelig med stopp på Knivskjellodden og dette er lagt inn i tabell for ønskede justeringer.

•       Rute 062 bør man vurdere å reversere med hensyn til knutepunkt, bussretur og sjåførbytte i Olderfjord






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS