Øv på hundens verste dag
Hunder misliker fyrverkeri, men eierne til Lego og andre hunder kan øve til nyttårsfeiringen.

Øv på hundens verste dag

Råd til hundeeiere fra forsikringsselskapet If.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.12.2018 21:45

Med disse enkle triksene kan nyttårsfeiringen bli en hyggelig opplevelse for både to- og firbeinte.

Fyrverkeri med høye smell kan være en strevsom affære for dyreeiere fordi det fort kan utløse frykt og uro hos de firbeinte. De hører bedre og opplever ting annerledes enn mennesker, og det er en naturlig reaksjon at de blir skremt av høye og akutte lyder.

Nå oppfordrer forsikringsselskapet If hundeeiere til å øve på nyttårsfeiringen.

--Det finnes både lydspor og apper med opptak av fyrverkeri. Begynn avspillingen med et lavt volum og øk deretter gradvis opp mot nyttår. På den måten er hunden bedre forberedt til den store dagen, sier Kine Bjølsen Opstad, produktsjef for dyreforsikring hos If, i en pressemelding. 

Ved å utsette hunden for fyrverkeri over tid vil hunden forhåpentligvis være mer avslappet i de høye lydene. Opstad mener mye av nøkkelen til å lykkes med opplæringen er at man selv også forholder seg rolig og gir positiv oppmerksomhet når hunden er rolig.

Hun oppfordrer hundeeiere til å starte nyttårsforberedelsene så tidlig som mulig.

--Gi hunden god tid til å venne seg til lydene, og se an hundens reaksjoner før du øker volumet på lydavspillingen. Det kan virke mot sin hensikt å øke lyden dersom hunden peser, bjeffer, er urolig eller viser andre tegn til frykt. Det er derimot lurt å begynne med denne type trening allerede som valp. Dersom hunden først får en dårlig opplevelse med nyttårsaften kan det bli vanskeligere å roe dem i ettertid, så sørg for at de første nyttårsaftener blir gode opplevelser for hunden, sier Kine Bjølsen Opstad. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS