ADSL kundene på nett igjen

ADSL kundene på nett igjen

Lørdag kveld var nesten alle ADSL-kundene til Telenor i Honningsvåg tilbake på nett.
IKT
Raymond Elde
Publisert : 02.12.2018 14:00
Sist oppdatert : 02.12.2018 16:13

Onsdag kveld oppsto det brudd på fiberkabelen 5 kilometer fra Gjesvær noe som første til at 723 ADSL-kunder i Honningsvåg, Nordvågen, Kjøllefjord og Mehamn mistet internett. Dette rammet blant annet pakkeutdeling hos Post i butikk, betalingsterminaler, helsenett og elektroniske gavekort.

Under arbeidet med å få Honningsvåg på nett fredag stoppet all mobiltelefon- og fasttelefontrafikk i Øst-Finnmark, på grunn av en feil i Vardø. Dette rammet også Kystradio og Nødnett.

Lørdag var mannskaper i Honningsvåg for å rute om trafikken via Øst-Finnmark. Klokken 21:30 fikk Kringkastningssjæfen SMS fra dekningsdirektøren i Telenor Norge om at alle bortsett fra 2 bedriftskunder var tilbake på nett. Scandic Bryggen er én av kunden som fortsatt er uten nett.

Kabelskipet er på tur fra Bergen og er ventet til Gjesvær på torsdag. I følge driftsmeldinger hos Telenor skal fortsatt Nordvågen, Mehamn og Gamvik være uten ADSL.

Varanger bynett, Nordnett, Eltele og InfraNord er ikke berørt av bruddet fordi de har utstyr i sine sentraler som automatisk legger om trafikken via Vadsø, når sjøkabelen mot Hammerfest blir skadet.

 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS