Telefonen tilbake i Honningsvåg - ADSL-kunder fortsatt uten nett

Telefonen tilbake i Honningsvåg - ADSL-kunder fortsatt uten nett

Fredag klokken 20:35 hadde Radio Nordkapp og resten av Honningsvåg fasttelefonen tilbake. Kjøllefjord til Vardø var helt uten forbindelse med omverden i seks timer.
IKT
Raymond Elde
Publisert : 01.12.2018 08:00
Sist oppdatert : 01.12.2018 09:37

Det var klokken 15:15 det oppsto en ukjent feil på telenettet. Telenor jobbet etter teorien om at det var fiberbrudd mellom Vardø og Vadsø. Dette kom i tillegg til kabelfeilen 5 kilometer sør for Gjesvær som oppsto onsdag kveld.

Feilen var i telefonsentralen i Vardø. 

Alle mobiltelfonbaser mellom Kjøllefjord og Vardø var ute, det samme var fasttelefon og kystradio. Nødnettet i Berlevåg og Båtsfjord lå nede. Nødenettet er bygd opp med radiolinje som hovedforbindelse der fiber skal være reserve.

Årsaken til at InfraNord, Eltele, Nordnett  og Varanger bynett fungerte som det skulle fordi trafikken gikk via sjøkabelen fra Brenna til Kistrand, før den går over land til Olderfjord og Skaidi.

Både Fylkesmannen i Finnmark og Telenor satt krisestab da telefonforbindelsen falt ut.

Fortsatt er ADSL-kundene til Telenor i Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn og Gamvik uten internett, her jobbes det med å rute om trafikken.
Gjesvær er uten fasttelefon. Kabelskipet vil være i Gjesvær torsdag, det er ikke forventet at skaden er reparert før fredag 7. desember.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS