Animasjonsfilmer på samisk til barn om seksuelle overgrep
«Kroppen min eier jeg» lansert på tre samiske språk. (Foto: Redd Barna)

Animasjonsfilmer på samisk til barn om seksuelle overgrep

Mandag var det verdensdagen for forebygging av overgrep mot barn, en dag med premiere på «Kroppen min eier jeg» på samisk.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.11.2018 16:00

Mandag 19. november, på verdensdagen for forebygging av overgrep mot barn, ble «Kroppen min eier jeg» lansert på tre samiske språk på NRK Sápmi.

«Kroppen min eier jeg» er en animasjonsserie for barn i fire episoder, som gir barn kunnskap om hva overgrep er, at det er ulovlig, og hvor de kan få hjelp. TV-serien fikk Gullruten 2018 for beste barne- og ungdomsprogram sammen med NRKs temadager. Den fikk også bronsemedalje i Prix Jeunesse International, som regnes som den mest prestisjetunge prisen for barne- og ungdomsprogrammer internasjonalt, og er nominert til Emmy. Filmene ble tilgjengelige på NRK Sápmis nettsider mandag 19. november, og ble vist på TV på TV på Nord-samisk 19. og 20. november. Redd Barna har laget tilhørende informasjons- og undervisningsmateriell på Nord-Samisk. 

--Mange voksne føler seg usikre på hvordan de kan snakke med barn om seksuelle overgrep. Filmene og veiledningsheftet gjør det enklere å begynne å snakke om temaet, slik at barn får viktig kunnskap om hva overgrep er, at det er ulovlig, og hvor de kan få hjelp. Nå er endelig dette materialet tilgjengelig på samisk også, sier seksjonsleder i Redd Barna, Thale Skybak.

De siste årene har Redd Barna hatt fokus på seksuelle overgrep mot barn. For ett år siden lanserte NRK Super og Redd Barna animasjonsserien «Kroppen min eier jeg» for å lære barn om seksuelle overgrep. Over hele landet har barn har sett filmene på TV eller på nett, og skoler over har vist filmene og tatt i bruk Redd Barnas undervisningsopplegg. Politiet, barnehus og barnevern forteller at barn melder ifra og får hjelp etter å ha sett filmene hjemme eller på skolen. Når man vet at det i utgangspunktet tar 17 år fra et barn opplever et seksuelt overgrep til at de forteller om det, så viser dette virkelig hvor viktig det er at barn får informasjon, ifølge en pressemelding fra Redd Barna. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS