Tar tak i plastgranulat-problemet
Kunstgressbanen i Honningsvåg. (Arkivfoto)

Tar tak i plastgranulat-problemet

Fotballklubber og kommuner blir invitert inn i en prosess av Norges Fotballforbund og Sparebank1 Nord-Norge.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.11.2018 20:00

Sparebank1 Nord-Norge skal bruke ti millioner kroner på å bekjempe plastforurensing i nord.

En stor del av potten går til fotballklubber som vil redusere andelen plastkorn på avveie fra nordnorske kunstgress. Miljødirektoratet sier det er mulig å redusere dette utslippet med hele 98 prosent.

Nå inviterer Norges Fotballforbund og Sparebank1 Nord-Norge alle nordnorske fotballklubber og kommuner til en plan i tre steg for mindre plastutslipp fra kunstgressbanene i nord, ifølge iTromsø

Første steg er kurs på ulike steder i Nord-Norge for å vise hvilke tiltak som virker for å holde plastgranulatet på kunstgresset. Øverst på lista står en fysisk barriere rundt banen og snødeponi. Et annet tiltak er å hindre at kornene følger med vann fra banen. Da blir kummer og filter viktige verktøy. For å sørge for at spillere ikke tar med seg granulat fra banen, anbefaler Norges Fotballforbund og Miljødirektoratet også rister og renseområder for klær og sko.

Etter de innledende seminarene får hver enkelt fotballklubb eller kommune som eier og drifter en kunstgressbane, tilbud om en lokal kartlegging. Der vil Norges Fotballforbund vise hvilke tiltak de anbefaler på den enkelte bane, og anslå kostnaden.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS