Har kalt inn til det første møte i fellesnemnda for Troms og Finnmark
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. (Foto: Paul Paiewonsky)

Har kalt inn til det første møte i fellesnemnda for Troms og Finnmark

Kommunal- og moderniseringsministeren mener partene må legge til rette for at befolkningen får valgt sine representanter.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.11.2018 16:00

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sendte på onsdag innkalling til fellesnemnda for sammenslåingen av Troms og Finnmark fylkeskommuner. 

Møtet skal ifølge innkallingen bli avholdt i Tromsø den 17. desember. 

Troms fylkeskommune har valgt sine 19 representanter til fellesnemnda. Det gjenstår for Finnmark fylkesting å velge ni av medlemmene. Departementet har tidligere opphevet Finnmark fylkestings vedtak om ikke velge medlemmene til fellesnemnda.

24. september 2018 presenterte Kristelig folkeparti og regjeringspartiene på Stortinget en enighet om regionreformen og oppgaver til de nye fylkeskommunene. Enigheten slår fast at regionstrukturen som ble vedtatt 8. juni 2017 ligger fast.

--Før møtet i fellesnemnda 17. desember har Stortinget behandlet representantforslag om å oppheve fylkessammenslåingene i regionreformen, og Finnmark fylkesting har hatt nytt møte. Jeg legger derfor til grunn at begge parter er klare til å starte arbeidet. Høsten 2019 skal det nye fylkestinget for Troms og Finnmark velges. Nå må partene legge til rette for at innbyggerne kan få velge sine representanter, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS