Tretti år siden første avtale Finnmark-Murmansk
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik overrakk guvernøren i Murmansk, Marian Kovtun (t.v.) et maleri av Inger Unstad med gjenoppreisinga av Finnmark som motiv. (Foto: Markus Karlsen)

Tretti år siden første avtale Finnmark-Murmansk

En uke i samarbeidets tegn i nord.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.11.2018 15:45

Det er nå tretti år siden den første samarbeidsavtalen mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk oblast ble signert. 

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik og guvernøren i Murmansk, Marina Kovtun deltok på markeringen i Murmansk på onsdag. 

I tillegg er det 25 år med Barentssamarbeid, så denne uken har stått i samarbeidets ånd mellom nabofylkene i denne delen av verden.

Både fylkesordfører Ragnhild Vassvik og guvernøren i Murmansk, Marina Kovtun, pekte på den store betydningen av mobilitet over grensen som viktig for det man har oppnådd innen kultur, idrett og folk-til-folk samarbeid. Men det er mange grensehindre som fremdeles er flaskehalser i den grensekryssende kontakten. Å jobbe med dette vil bidra til at det blir enklere å fortsette den varme kontakten i nord, spesielt i dag hvor retorikken mellom hovedstedene blir stadig skarpere, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

Barentssamarbeidet ble løftet frem som en suksess, men det ble notert at dette er den eneste internasjonale samarbeidsorganet uten finansieringsmuligheter. Prosjektstøtten fra Kolarctic og fra det norske Barentssekretariatet i Kirkenes spiller en veldig viktig rolle når det gjelder å gi muligheter for det praktiske samarbeidet i nord.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS