Tilbake til Lofoten og Vesterålen
Blir finalerittet i 2019 avgjort med spurt eller? (Arkivfoto)

Tilbake til Lofoten og Vesterålen

Arctic Race of Norway i 2019 skal tilbake dit det startet i 2013.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.11.2018 23:30

I 2019 kommer Arctic Race of Norway til å gå gjennom Lofoten og Vesterålen, før det hele blir avgjort på siste etappe mellom Lødingen og Narvik.

Det var en fornøyd daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway som tirsdag presenterte etappene for neste års ritt under konferansen Agenda Nord-Norge i Svolvær sammen med statsminister Erna Solberg.

--Vi har gjennom de seks tidligere rittene beveget oss gjennom alle regioner i Nord-Norge. Overalt har vi blitt tatt godt imot, og rytterne har fått minner for livet med seg hjem. Nå er vi glade for å være tilbake der det hele startet i 2013, sier Knut-Eirik Dybdal i en pressemelding. 

I 2018 ble bildene fra sykkelrittet kringkastet til millioner av TV-seere i 190 land. Dybdal gleder seg til nok en gang å få muligheten til å vise frem Nord-Norge til et internasjonalt publikum.

--Vi har formidlet TV-bilder fra hele denne vakre landsdelen jorda rundt, men det er vel ikke til å stikke under en stol at Lofoten og Vesterålen har noe helt spesielt å by på. Vi gleder oss derfor til nok en gang å få vise verden den vakre naturen, og de flotte folkene som bor her, sier Dybdal.

Varierte etapper

Arctic Race of Norway 2019 går av stabelen fra 15. til 18. august, med følgende etapper:

• Første etappe starter i Å ytterst i Lofoten, går rundt Vestvågøy og avsluttes i Leknes (182,0 km).

• Andre etappe starter i Henningsvær med målgang i Svolvær (168,5 km).

• Tredje etappe starter i Sortland og går gjennom store deler av Vesterålen, før den avsluttes med en bratt stigning opp til Storheia i Melbu (176,5 km).

• Fjerde og siste etappe går fra Lødingen, og Arctic Race of Norway 2019 vil bli avgjort i Narvik (166,5 km).


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS