Møtte Widerøe om kanselleringer
Mandag var fylkespolitikere hos Widerøe på grunn av alle kanseleringene de siste månedene. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Møtte Widerøe om kanselleringer

Politikere i Nord-Norge er misfornøyde med regulariteten til Widerøe de siste månedene.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.11.2018 11:00

Fylkeskommuner møtte Widerøe på grunn av mange kanselleringer. 

Det høye antallet kanselleringer de siste månedene var bakgrunnen for at Nordland og Finnmark på mandag møtte representanter for Widerøe Flyveselskap ved selskapets hovedkontor. Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken fra Finnmark fylkeskommune og fylkesråd Svein Eggesvik fra Nordland møtte Terje Skram, direktør strategi og infrastruktur, og Christian Skaug, kommersiell direktør for Widerøe.

--Vi er bekymret for de mange kanselleringer som har vært på kortbanenettet i Nord-Norge de siste månedene, og det var viktig for oss å treffe Widerøe nå, sier Bakken i en pressemelding. 

--Vi tok opp denne bekymringen, særlig med tanke på at vi nå går inn i den tiden på året hvor man i større grad kan regne med værmessige kanselleringer, sier Bakken. 

Det var tidligere i år en nyhet om at departementet som oppdragsgiver på det ikke-kommersielle kortbanenettet, FOT-rutene, krevde tilbakebetalt cirka 4,5 millioner kroner for sist år grunnet svak regularitet.  

--Det er sjuende året på rad at departementet krever tilbakemelding fra Widerøe, og da er det jo på sin plass å spørre om dette er bevisst politikk fra selskapets side. Punktlighet og forutsigbarhet på kortbanenettet er viktig for næringsliv og befolkninga. Jeg oppfatter at tiltakene Widerøe gjør, vil bedre regulariteten, avslutter Bakken. 

Avgifter 
Partene diskuterte også avgifter Stortinget har vedtatt for flyselskapene. 
--Widerøe har redusert den kommersielle produksjonen sin, noe som i særlig grad har rammet Nordland. Det er viktig å ha rammebetingelser som legger til rette for kommersiell luftfart også i distriktene, sier Svein Eggesvik. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS