Nå kan du søke om midler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet
Finnmark fylkeskommune fordeler tilskudd fra spillemidler til idrettsanlegg blant annet idrettsanlegg. (Illustrasjonsfoto)

Nå kan du søke om midler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet

Planlegger du å bygge eller rehabilitering idrettsanlegg, nærmiljøanlegg eller friluftslivsanlegg? Finnmark fylkeskommune har 30 millioner til fordeling.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.11.2018 03:45

Hvert år fordeler fylkeskommunen cirka 30 millioner kroner til anlegg for idrett og fysisk aktivitet, alt fra store idrettshaller til mindre aktivitetsanlegg og gapahuker. Det er et mangfold av ulike anlegg og det er kun kreativiteten som setter begrensningene, melder Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Anlegg i lokalmiljøet, som stimulerer og tilfredsstiller barns behov for fysisk aktivitet i organiserte eller egenorganiserte former, prioriteres særskilt. Når det gjelder ungdom, er det et mål å utvikle anlegg som tilfredsstiller ungdommens behov for utfordringer og variasjon. Ungdom må derfor gis mulighet til å medvirke i utformingen av anleggene, ifølge fylkeskommunen. 

Kommunene fastsetter søknadsfrist i egen kommune, mens kommunene har frist til 15. januar 2019 med å sende innkomne søknader til fylkeskommunen.

Turskiltprosjektet
Fra og med 2019 bortfaller «turskiltprosjektet», et tiltak for å gi støtte til merking, skilting og informasjonstiltak tilknyttet turruter. Det er likevel ingen grunn til å fortvile av den grunn. Det går fremdeles an å få støtte til dette via spillemiddelordningen.

Hva er spillemidler?
Overskuddet fra spillvirksomheten i Norsk Tipping AS og datterselskap fordeles til ulike formål, blant annet idrettsformål. Idrettens andel av midlene skal i første brukes til utbygging av idrettsanlegg.

Spillemidler til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg skal bidra til en infrastruktur som gir befolkningen mulighet til å drive både egenorganisert aktivitet og aktivitet i regi av den frivillige medlemsbaserte idretten.

Kulturdepartementet har bemyndiget fylkeskommunene til å foreta fordelingen av de spillemidler som hvert år stilles til disposisjon for bygging av anlegg for idrett og fysisk aktivitet.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS