Hvor mye kan du stole på hotell-anmeldelser på nettet?
Mange som booker hotell stoler blindt på anmeldelser. (Illustrasjonsfoto)

Hvor mye kan du stole på hotell-anmeldelser på nettet?

Ny studie foretatt av forskere fra University of York.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.11.2018 23:30

Mange av oss tror det er viktig å sjekke tidligere gjesteanmeldelser når vi bestiller hotell.

En ny studie viser at vi stoler ganske så blindt på hotellanmeldelser som bekrefter det vi trodde fra før.

Den nye studien, gjort av forskere ved University of York, viser at vi er mindre villig til å sette spørsmålstegn ved troverdigheten til en anmeldelse som passer til våre forventninger. Vi stusser ikke særlig over at et billighotell har fått en dårlig anmeldelse eller et luksushotell har fått en god anmeldelse. 

Det er bare når anmeldelsen ikke samsvarer med våre forventninger at vi blir skeptiske til om informasjonen er troverdig. Hvorfor har dette billighotellet fått så bra vurdering?

Forskerne advarer folk mot å være mindre kritiske til anmeldelser som samsvarer med deres forutinntatte oppfatning.

--Den menneskelige hjernen er biologisk koblet slik at den føler seg komfortabel når våre forventninger blir bekreftet. Det gjør at vi har en tendens til å ta avgjørelser uten å være tilstrekkelig skeptisk, fordi det stemmer overens med hva vi tenker, sier Snehasish Banerjee, professor på University of York Management School i England, i en pressemelding, ifølge Forskning.no

Forskerne fant også ut at vi stoler mer på anmeldelser med en innbydende tittel når vi skal ta en avgjørelse. Anmeldelser med korte, konsise og forståelige titler blir oppfattet som bra fordi anmelderen ikke har brukt så mye tid eller innsats på informasjonen de deler. Mange oppfatter dette som at sannheten ikke blir pyntet på.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS