26 prosent av ungdomsskoleelevene i Nordkapp har vært beruset
Assisterende rektor (tv) Trudy Engen takker for foredraget fra KoRusNord Kent Karoliussen og Trude Aalmen som presenterte tallene for elevråd og lærere ved Nordkapp videregående skole og Honningsvåg skole.

26 prosent av ungdomsskoleelevene i Nordkapp har vært beruset

Tall presentert i Honningsvåg på onsdag.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 01.11.2018 09:37
Sist oppdatert : 01.11.2018 10:51

26 prosent av alle ungdomsskoleelevene i Nordkapp har vært beruset det siste året. For Porsanger i 2016 var tallet fem prosent. 

På det samme spørsmålet i 2014 svarte 16 prosent av ungdomsskoleelevene i Nordkapp at de hadde vært beruset. 

--Vi er overrasket over at tallet er så høyt i Nordkapp, sier Kent Karoliussen fra KoRus-Nord til Radio Nordkapp.

--Syv prosent av ungdommene sier at de får lov å drikke av foreldrene. 13 prosent sier de ikke vet om de får lov å drikke. Dette viser at foreldrene kan bli tydeligere og sette grenser, sier Trude Aalmen, KoRus-Nord.

--De tallene vi har fått presentert i dag gjør at vi skal sette ned en gruppe i kommunen som skal jobbe med dette. Hva må vi gjøre for å få ned drikking blant ungdommer i kommunen vår, sier Trudy Engen, assisterende rektor ved Honningsvåg skole. 

KoRus-Nord, Kompetansesenter rus, Nord-Norge er et regionalt kompetansesenter innen rusfeltet for Nordland, Troms og Finnmark. Tallene de presterte i Honningsvåg er hentet fra en nasjonal helseundersøkelse som Helsedirektoratet gjennomfører.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS