Nå kommer kulda, er bilen din klar?
Vinterdekk er viktig på denne tiden av året. (Illustrasjonsfoto)

Nå kommer kulda, er bilen din klar?

Det har blitt meldt kaldere vær i nord i helgen.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.10.2018 23:30

Hvis du ikke har lagt om til vinterdekk enda begynner du å få dårlig tid. Inn mot helgen kommer kulda, og i nord melder snøen sin ankomst.

--Et lavtrykk beveger seg over landet og fører med seg nordavind og kaldere luft. Hele landet vil få kuldegrader om natten denne helgen, sier Ragnhild Nordhagen, statsmeteorolog hos Meteorologisk Institutt. 

--Da må folk passe på. Det er på nullføre det er glattest og hvert år får mange seg en ubehagelig overraskelse med glatte veier og plutselige væromslag, sier Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring, i en pressemelding. 

Vanskelige kjøreforhold 
Statsmeteorologen sier at det blir minusgrader også på dagtid i nord. 

--Vi har sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold i deler av Nordland, Troms og Finnmark. Fra Lofoten og nordover venter vi en overgang til snøbyger allerede fredag ettermiddag og kveld, sier Nordhagen.

I september 2018 omkom 17 mennesker på norske veger, viser tall fra Trygg Trafikk. Det er mer enn dobbelt så mange som i september 2017.
--Gode dekk er veldig viktig for sikkerheten. Har du sommerdekk på bilen og det blir isete og glatt kan du faktisk ikke kjøre i det hele tatt før du har byttet. Veggrepet til sommerdekk på vinterføre er langt fra godt nok og bremselengden er betydelig lengre, sier Ytre-Hauge.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS