Mener regjeringen fjerner penger
Willfred Nordlund, stortingsrepresentant for Senterpartiet. (Foto: Senterpartiet.no)

Mener regjeringen fjerner penger

Meldingen med forslag om oppgaver til fylkeskommunene kom på fredag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.10.2018 15:45

Willfred Nordlund, stortingsrepresentant for Senterpartiet, mener det blir kutt i distriktssatsingen i nord før fylkene får ansvaret. 

--Det nytter lite med nye oppgaver til fylkene når regjeringen fjerner pengene som skal brukes for å løse oppgavene, slik regjeringen gjør.  For alle som ønsker bosetting og arbeidsplasser i hele landet er det tøft å være vitne til den blå-blå regjeringens dramatiske kutt i bevilgningene til distrikts- og regionalpolitikken.  Siden 2013 er bevilgningene halvert, har Willfred Nordlund skrevet i et leserinnlegg publisert i Radio Nordkapps portal

Det var fredag regjeringen la frem stortingsmeldingen om oppgaver til de nye regionene.

--Regjeringen sier den mener det er viktigere å styrke bevilgningene til samferdsel enn å satse på penger til næringsutvikling.  God infrastruktur er det viktigste for næringslivet sier de.  Ja vel, men hvor er det blitt av samferdselssatsingen i distriktene? Det spørsmålet stiller senterpartipolitikeren i leserinnlegget. 

--Jeg tror ikke folk og lokalpolitikere lar seg ikke lure. Derfor opplever Senterpartiet økt støtte i hele landet.  Vi skal fortsette å levere både økt ansvar til fylkene og pengene som skal til for å gjøre jobben, ifølge Willfred Nordlund. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS