Nytt samarbeid for å stanse fiskerikriminalitet
Fiskeriminister Harald T. Nesvik. (Foto: Knut Neerland)

Nytt samarbeid for å stanse fiskerikriminalitet

I forrige uke ble en avtale signert, en avtale for samarbeid mot fiskerikriminalitet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.10.2018 11:00

Norge støtter utviklingsland i kampen mot fiskerikriminalitet. Forrige uke signerte fiskeriministeren et nytt samarbeid.

--Så mye som hver femte fisk kan være fanget ulovlig. Fiskerikriminalitet er knyttet tett sammen med organisert kriminalitet, og kjenner ikke grenser. Dette må få større internasjonal oppmerksomhet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (FrP) i en pressemelding. 

Det antas at 20 prosent av fisken på markedet i dag kan være fanget ulovlig. Ifølge et konservativt estimat fra rapporten Chasing Red Herrings forsvinner over 192 milliarder kroner til uregulert og ulovlig fiske hvert år.

Det er utviklingsland som har størst problemer med fiskerikriminalitet. Små øystater med store havområder er sårbare. Nå går Norge sammen med mange av disse statene.

--Norge er et lite land i verden, men vi er en stormakt på havet. Alle landene som stiller seg bak erklæringen mot fiskerikriminalitet har store havområder og ansvaret for store fiskeriressurser. Ved å bekjempe kriminalitet til havs kan vi sammen bygge en bærekraftig blå økonomi, sier Nesvik.

Erklæringen forplikter Norge til å dele kunnskap og støtte utviklingsland i kampen mot fiskerikriminalitet. Landene som signerte og skal samarbeide er Norge, Færøyene, Indonesia, Sri Lanka, Namibia, Ghana, Solomonøyene, Palau og Kiribati.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS