Sommerskoler med gode resultat
Elever ble løftet fra stryk til bestått eksamen i løpet av sommerskoler. (Illustrasjonsfoto)

Sommerskoler med gode resultat

Sommerskoler er et samarbeid mellom Finnmark fylkeskommune og Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2018 21:29

Det ble rekorddeltakelse og meget gode resultater i sommerskolene i videregående skoler i Finnmark.

Finnmark fylkeskommune og Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge har i flere år samarbeidet om sommerskoler for yrkesfagelever og lærlinger i Finnmark som ikke har bestått standpunktkarakter i matematikk, naturfag og engelsk. De videregående skolene i Hammerfest, Alta, Vadsø, Lakselv og Kirkenes har stått for gjennomføringen av sommerskolene, mens Sparebankstiftelsen har finansiert kostnadene for å arrangere sommerskolene.

I år har rekordmange elever deltatt i sommerskolene. Totalt har det vært 92 deltakere på de ulike tilbud.  67 deltakere (72 prosent) av de besto ny eksamen i sommerskolene, enten i ett eller to fag, melder Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Opplæringssjef Margunn Blix uttaler sier i en kommentar at Finnmark fylkeskommune er opptatt av den gode finnmarksskolen. 
--Det er veldig positivt at vi klarer å løfte elevene våre fra stryk til bestått eksamen i løpet av det sommerskoletilbudet vi gir. Skolene våre gjør en fantastisk jobb med elevene og lærlingene våre. Vi har hatt en meget fin økning i gjennomføringen i videregående skolene, og sommerskolene er ett av flere tiltak som bidrar til den fine økningen, sier Blix.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS