Inngikk samarbeidsavtale om opplæring med Murmansk fylke
Fra venstre: Margunn Blix og Irina Kovshira. (Foto. Finnmark fylkeskommune)

Inngikk samarbeidsavtale om opplæring med Murmansk fylke

Avtalen som ble inngått gjelder ut 2021.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.10.2018 23:30

Under en høytidelig seremoni i Murmansk ble det undertegnet en samarbeidsavtale mellom Utdannings- og vitenskapsdepartementet i Murmansk-regionen ved leder Irina Kovshira og Finnmark fylkeskommune, opplæringsavdelingen ved opplæringssjef Margunn Blix.

Avtalen er ment å sikre et godt samarbeid innenfor videregående opplæring i våre lands regioner de neste årene. Flere av prosjektene som det samarbeides om, videreutvikler i tillegg folk til folk samarbeidet mellom Norge og Russland, melder Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Avtalen gjelder ut 2021 og omhandler blant annet utveksling av delegasjoner mellom landene, støtte av eksisterende prosjekter og utvikling av nye kontakter mellom ulike utdanningsinstitusjoner i Finnmark og Murmansk regionen.  

Margunn Blix sa i sin tale at Finnmark fylkeskommune prioriterer samarbeidet med Murmansk fylke og skolemyndighetene fordi dette i vid forstand er et folk til folk samarbeid. 
--Vi er opptatte av at samarbeidet som vi gjør i lag til slutt vises i klasserommet og i verkstedhaller. Elevene i våre to fylker skal nyte godt av dette. I tillegg så etableres det gode relasjoner og et godt vennskap mellom alle oss som møtes i ulike sammenhenger, sa Margunn Blix i talen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS