Bengt Rune ordnet kvote til 250 båter
Bengt Rune Strifeldt, fiskeripolitiske talsmann i FrP.

Bengt Rune ordnet kvote til 250 båter

Det har vært et overfiske både i åpen gruppe og innenfor kystkvoten.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 15.10.2018 21:59

Bengt Rune Strifeldt, FrPs nye fiskeripolitiske talsmann, gikk hardt inn i distriktskvoteordningen.

Da fiskeridirektoratet utsatte omfordelingen av distriktskvotene var det mange som fryktet at de skulle bli dratt helt inn. Dette fordi det i ander grupper er et stort overfiske, samt at det var få som benyttet seg av den såkalte «Mehamnkvoten», skriver Kyst og Fjord.

Nyslådd fiskeripolitisk talsmann for FrP på Stortinget, Bengt Rune Strifeldt, tok tak i denne saken med en gang, og har gjennom møter med fiskeriminister Harald Tom Nesvik og departementet meislet ut en løsning man håper vil avhjelpe godt på situasjonen for landindustrien på Nordkinn.

--Det har vært et overfiske både i åpen gruppe og innenfor kystkvoten. Total for begge gruppene utgjør overfisket vel 15 000 tonn. Det må være helt klart at dette ikke er fiskernes feil. Når det gjelder distriktskvoten så var den lovet i 2017 og 2018 for å sikre nyetableringer. Dersom denne skulle trekkes helt inn ville dette vært dårlig nytt for landindustrien i Mehamn. Jeg tok derfor tak i akkurat denne saken, og har gjennom uken gjennomført greie samtaler med fiskeriministeren, forteller Strifeldt.

Taket for hvor mye hver båt kan fiske på distriktskvoten økes fra seks til ti tonn. Målet er å sørge for fortsatt aktivitet i fiskeindustrien i Gamvik og Lebesby, skriver fiskeridepartementet i en pressemelding.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS