Mener det kan bli smertefullt å lande økonomien
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik. (Foto: Ekaterina Golitsyna)

Mener det kan bli smertefullt å lande økonomien

Finnmark fylkeskommune bruker for mye penger, og det blir økonomidebatt når fylkestinget har møte i midten av oktober.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.10.2018 13:33

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) mener det kan bli smertefullt å lande økonomien når fylkestinget i Finnmark har møte 17. og 18. oktober. 

--Vi har i dag åtte videregående skoler, to fagskoler og en folkehøgskole, og et LOSA-tilbud (lokal opplæring). Når vi møtes i fylkestinget 17.-18. oktober, så må vi se på mulighetene for å lande økonomien, og det kan bli smertefullt, det er bare å si det rett ut. Det har Ragnhild Vassvik skrevet i et innlegg, publisert i Radio Nordkapps portal

--Jeg håper vi kan sammen ha en god debatt om hva fylkeskommunen skal tilby oss som bor her. Jeg kan forsikre deg at ingen politikere vil rasere noe tilbud uansett hvilken politisk leir vi tilhører, men vi må alle prøve å se hva vi kan gjøre. Og på veien dit må vi tørre å diskutere selv de grepene som er upopulære, selv om det gjør vondt både for oss som politikere, for alle de ansatte i fylkeskommunen som står på hver eneste dag for Finnmark og for alle innbyggerne som utgjør dette fylket som vi alle er så glade i, har Vassvik skrevet i innlegget. 

Fylkesordføreren minner om at fylkeskommunen bruker nesten 600 millioner kroner årlig på videregående skole, og enda mer penger på vegvedlikehold, buss- og båtruter. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS