Ny avdelingsdirektør for omsetning
Charles A. Aas, ny avdelingsdirektør for omsetning. (Foto: Norges Råfisklag)

Ny avdelingsdirektør for omsetning

En avdelingsdirektør med fiskerinæringen i ryggmargen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.10.2018 18:00

Norges Råfisklag styrker laget med ny avdelingsdirektør for omsetning. 

Charles A. Aas har fiskerinæringen godt inne i ryggmargen. Nå er han klar til å lede avdelingen som har en sentral rolle både i daglig drift og utvikling av næringen, melder Norges Råfisklag i en pressemelding. 

--Aldri før har endringene i næringen gått like fort som nå. Fartøy og kvoter bytter eiere og nye og mer moderne fartøy bygges og kommer på løpende bånd. Det samme ser vi på kjøpersiden. Der er det kommet flere nye moderne anlegg samtidig som andre mottaksanlegg kjøpes opp av større konsern, sier Aas.  

Aas fastslår at en av de sentrale oppgavene til avdelingen er daglige oppdateringer på det som skjer i fiskerinæringen, slik at de kan komme raskt på banen i tilfelle fisket må reguleres eller ekstra mottakskapasitet må settes inn.  

Høy kompetanse og mye lidenskap  
Aas kjenner fiskerinæringen svært godt. Han har vokst opp i en fiskerfamilie på Sørarnøy i Gildeskål utenfor Bodø, og han har vært på havet så lenge han kan huske. Allerede som femåring var han med bestefaren og drog garn. Som de fleste andre som vokser opp i et fiskerisamfunn, har han skjært sin andel torsketunger. 

Aas har alltid vært spesielt interessert i båter. Han kjenner historien til de aller fleste av råfisklagets 4.000 fiskebåter, alt fra hvem eierne har vært, hvilket utstyr som er om bord, hvilke farger båtene har og har hatt og hvor og når båtene er bygget. Dette er en interesse som har blitt litt vel krevende den senere tid grunnet de raske eierendringene i fiskeflåten.

Aas begynte å jobbe i råfisklaget i 2011, hvor han blant annet har vært med å utvikle dynamiske minstepriser. Før det jobbet han som rådgiver i Fiskarlaget Nord. Han omtaler seg selv som en tallgeek og han liker å analysere informasjonen som kommer inn med de over 150.000 sluttsedlene som råfisklaget mottar hvert år.  


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS