Slippene i Havøysund og Øksfjord slår seg sammen
Harald Skavikmo, Bernth Sjursen, Arne Kristian Vestre og Tom Jarle Hansen gleder seg til å jobbe sammen i nye Frydenbø Industri Nord. (Foto: Frydenbø Industri Nord)

Slippene i Havøysund og Øksfjord slår seg sammen

To konkurrenter slår seg sammen, en bedrift som får over 50 ansatte i Finnmark.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.10.2018 11:00

I 46 år har de vært konkurrenter, men fra nyttår blir slippene i Havøysund og Øksfjord ett selskap.

Det nye barnet har fått navnet Frydenbø Industri Nord, og har én klar målsetting: 

--Målet er å levere skipsservice i verdensklasse fra Finnmark, sier aksjonær Arne Kristian Vestre i en pressemelding. 

Arne Kristian Vestre skal være salgs- og markedsansvarlig. 

Øksfjord slipp og mek ble en del av Frydenbø Industri i 2011, mens Havøysund patentslipp ble med i februar i år. Selv om slipp-navnene er borte og de tradisjonsrike bedriftene nå er del av et milliardkonsern, så skal ikke kundene lengst nord oppleve ulemper med sammenslåingen. Felles arbeidsprosedyrer, ressursutnyttelse og redusert administrasjon betyr økt kvalitet til konkurransedyktige priser. 

--Vi skal fremdeles være der, uansett om du har sjark eller katamaran. Det eneste som vil endre seg er at kunden har flere alternativer for hvor han kan få utført reparasjoner eller service. Frydenbø Industri er nå representert fra Oslo til Havøysund, påpeker leder i Øksfjord, Harald Skavikmo.

Over 50 ansatte 
I fjor høst kom nyheten om at Seppola-familien solgte Havøysund patentslipp til Frydenbø Industri etter 82 års drift. Bernth Sjursen har jobbet for selskapet siden 1986, og er den som skal ha lederansvaret i Havøysund fremover.

--Totalt vil vi være godt over 50 Frydenbø-ansatte i Finnmark og det er klart det vil merkes. Både for kundene og for oss. Bredere kompetanse og større fleksibilitet er to viktige momenter i sammenslåingen, fastholder Sjursen.   


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS