En kort SMS er en halv kilometer kjøring
Dropp mobiltelefonbruk i bilen! (Illustrasjonsfoto)

En kort SMS er en halv kilometer kjøring

Den europeiske trafikksikkerhetsdagen blir markert.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.09.2018 16:00

I dag er det den europeiske trafikksikkerhetsdagen, der norsk politi i samarbeid med TISPOL (European Traffic Police Network), har som mål å ha null drepte på europeiske veier en dag i året.

Akkurat som fyllekjørere, tror ikke mobilbrukere at kjøringen blir påvirket av mobilbruken. I trafikken er det dessverre dagligdags å bryte lover og regler som setter andres liv i fare.

--Det er ikke noe fasitsvar på hvordan vi skal få bukt med dette problemet, men det munner ut i holdninger. Man må ha respekt for det å kjøre bil. Lesing av SMS, oppdatering av Facebook-status, bruk av Snapchat og andre distraksjoner, viser mangel på denne respekten. Det er livsfarlig, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

Bruker du rundt 20 sekunder på å skrive en kort SMS, kjører du over en halv kilometer uten å fokusere på veien hvis farten er 80 kilometer i timen. Dette setter deg selv og ikke minst andre i fare.

Forskning fra USA viser, ifølge NAF, at bruk av mobiltelefon i bil tilsvarer å kjøre med 0,8 promille. Bare en enkel telefonsamtale øker reaksjonstiden med 0,25 sekunder. Det høres kanskje lite ut, men i fart utgjør det mange meter.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS