Ishavskraft må være med å bygge opp sikringsfondet
Stig A. Hanssen, administrerende direktør i Ishavskraft.

Ishavskraft må være med å bygge opp sikringsfondet

Uansett tapets størrelse påvirker ikke dette selskapets drift, ifølge Ishavskraft.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.09.2018 11:00

Ishavskraft AS spekulerer ikke i ulike kontrakter på børsen og har ingen trading posisjoner i markedet.  

Det er kun fastpriskontraktene til kundene som er prissikret fremover i tid. Som betydelig aktør på børsen må Ishavskraft likevel være med å bygge opp sikringsfondet, slik at kraftbørsen kan fungere på en sikker og god måte for strømkundene og aktørene på børsen. Det ifølge en pressemelding fra Ishavskraft. 

Dette vil ikke ha betydning for Ishavskraft sine kunder.

Det har etter den siste tids hendelser i kraftmarkedet og på kraftbørsen vært spekulert om konsekvensene for aktørene på børsen. Stig A. Hanssen, administrerende direktør i Ishavskraft, forteller at det på nåværende tidspunkt er det ikke klart hvor mye de enkelte aktørene eventuelt vil tape på utestengelsen av en stor aktør.

--Som en av de store kraftleverandørene i Norge har Ishavskraft AS mange kunder som har sikret sine fremtidige kraftpriser. En følge av dette er at selskapet må innbetale 22,75 millioner kroner til børsens sikringsfond. Om hele eller deler av dette beløpet ender opp som tap er ikke konstatert og Ishavskraft har forventning om at en del av dette vil bli tilbakebetalt gjennom børsens arbeid med å inndrive manglende innbetaling fra aktøren som ble utestengt, sier Stig A. Hanssen. 

Den økonomiske situasjonen i Ishavskraft er solid med en bokført egenkapital på over 250 millioner kroner. Uansett tapets størrelse vil ikke dette påvirke selskapets ordinære drift og videre utvikling, ifølge Hanssen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS