Duken får eget kunstprosjekt
Fra saksutredningen til Nordkapp kommune.

Duken får eget kunstprosjekt

Formannskapet var under behandlingen av saken bekymret for de utrydningstruende vekstene i området.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 17.09.2018 05:20

Nordkapp formannskap har sagt ja til kunstprosjektet ved Duken på Magerøya. 

Medlemmene i formannskapet frykter at økt trafikk i området kan skade de utrydningstruende vekstene som kun finnes der. Formannskapet har satt som en forutsetning at trafikken blir ledet utenom det berørte området, og at det blir satt opp skikkelig informasjon. 

Formannskapets enstemmige vedtak:
«Formannskapet gitt tillatelse til gjennomføring av installasjon av kunstprosjektet Gentle Touch i Duken, med forbehold om at det ikke kommer i konflikt med vernebestemmelser. 

En forutsetning for denne tillatelsen er at Nordkapp kommune ikke har noen direkte kostnader med installasjonen, og vedlikeholdet av kunstverket. Nordkapp kommune kan når som helst ved manglende vedlikehold og oppfølging forlange kunstverket fjernet for prosjekteiers regning. 

For å sikre at trafikken foregår over et begrenset område, forutsetter man at merking av stier som forhindrer unødig slitasje/belastning av den sårbare naturen er på plass. 

Tiltak i form av informasjon og markering av sti må gjennomføres for å unngå konflikt med vernede arter og redusere slitasje av landskap.» 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS