Er det mulig å kåre Finnmarks beste bøker?
Rønnaug Ryssdal skal dele litterære funn. (Foto. Finnmark fylkeskommune)

Er det mulig å kåre Finnmarks beste bøker?

Det skjer blant annet hos Porsanger bibliotek og Kjøllefjord folkebibliotek.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.09.2018 20:00

Finnmark fylkesbibliotek går eldre og nyere finnmarkslitteratur etter i sømmene, og spør om det er mulig å kåre Finnmarks beste bøker? 

Hvilke forfattere har skrevet om og fra Finnmark, hvordan har litteraturen blitt mottatt, hva handler den om, hvilket finnmarksbilde tegnes, og hvilke bøker er så viktige og bra at vi må ta dem med oss inn i framtida, fylkessammenslåing eller ei? Vi er på sporet av en litterær finnmarkskanon, en oversikt over bøker som er gode og originale og sier noe vesentlig om Finnmark og om tida de ble til i, og som kjennes viktige for nåtidsleseren i 2018.

Rønnaug Ryssdal, spesialrådgiver ved Finnmark fylkesbibliotek, er klar til å dele litterære funn på en turné til bibliotekene i fylket. Å velge bøker til en litterær kanon er ikke et skrivebordsprosjekt for én person, det skal være gjenstand for samtale og diskusjon og heftig engasjement blant folk flest. Vi oppfordrer derfor publikum til å lese selv og komme med forslag, melder Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Porsanger bibliotek får besøk mandag 17. september, og turneen stopper ved Kjøllefjord folkebibliotek tirsdag 25. september. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS