FeFo-direktøren: Vil ikke selge Nordkapp, men vil bidra til fond
Jan Olli, direktør i FeFo, under seminaret som ble arrangert hos Perleporten Kulturhus i august 2017.

FeFo-direktøren: Vil ikke selge Nordkapp, men vil bidra til fond

Papirene til styret i FeFo er klare foran styremøtet i Honningsvåg.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 13.09.2018 13:38

Jan Olli, direktør i FeFo, innstiller overfor styret at FeFo ikke selger Nordkapp til Nordkapp kommune. 

Formannskapet i Nordkapp har vedtatt at kommunen skal forhandle med FeFo om kjøp av eiendommen etter en idé fra advokat Ole Martin Jensen. 

Olli skriver blant annet:
--FeFo ser ikke at salg av platået, eventuelt en ordning der kommunen fester for deretter å framfeste arealet, vil bidra i vesentlig grad til å skape økte ringvirkninger av Nordkappturismen. Kostnadene kommunen vil kunne få ved salg/feste vil i liten grad stå i forhold til de forventede inntektene. Samtidig er det ikke ønskelig med et salg fra FeFos side. Med bakgrunn i en samlet vurdering ser FeFo det som uaktuelt å gå videre med en salgsprosess overfor kommunen.

Direktøren støtter kommunens syn på at større verdier av Nordkapp-trafikken må bli igjen lokalt, og dette kan bli gjort ved å opprette et fond. 

--FeFo vil bidra så langt det er mulig gjennom forhandlinger med ANS Nordkapp 1990 å få formalisert etablering av et slikt fond ved at det settes vilkår i den nye festekontrakten, som skal på plass i løpet av 2018/2019. Ved en slik formalisering sikres forutsigbarhet for de involverte partene samt næringslivet og ikke minst Nordkappsamfunnet, ifølge direktørens innstilling til styret i FeFo. 

FeFo har styremøte ved The View i Seppoladalen, tirsdag 18. september. Det er forventninger om at Nordkapp-saken skal opp til behandling på tirsdag. 

Alle saksdokumentene i Nordkapp-saken til styremøtet i FeFo


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS