Stor interesse for leting etter olje og gass på norsk sokkel
Mange av oljeselskapene viser stor interesse for norsk sokkel. (Illustrasjonsfoto)

Stor interesse for leting etter olje og gass på norsk sokkel

Olje- og energiministeren er fornøyd med antall søknader.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.09.2018 01:24

Olje- og energidepartementet har mottatt et meget høyt antall søknader om nye leteområder i konsesjonsrunden Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2018.

--At oljeselskapene viser så stor interesse for leting på norsk sokkel er viktig for framtidig verdiskaping, arbeidsplasser og statlige inntekter fra Norges største og viktigste næring. Det er derfor svært gledelig at vi også i år har mottatt et meget stort antall søknader fra et bredt mangfold av selskaper, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP) i en pressemelding

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel, og omfatter store deler av de tilgjengelige leteområder.

TFO-området utvides etter hvert som den geologiske kunnskapen i områder på norsk sokkel økes. Det forhåndsdefinerte området ble betydelig utvidet både i Norskehavet og i Barentshavet i forbindelse med denne konsesjonsrunden. Det er kommet inn interessante søknader både i det nylige utvidede området og i de øvrige delene av TFO-området i årets konsesjonsrunde.

TFO 2018 ble utlyst 9. mai 2018. Det tas sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2019.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS