Over 77 prosent av ungdomsrettssøkerne i Finnmark har nå fått læreplass
Finnmark fylkeskommune ønsker seg flere læreplasser innen tømrerfaget. (Illustrasjonsfoto)

Over 77 prosent av ungdomsrettssøkerne i Finnmark har nå fått læreplass

Lærebedriftene i Finnmark er flinke til å ta inn lærlinger.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.09.2018 20:00

I år har Finnmark fylkeskommune 448 søkere til opplæring i bedrift (formidling til læreplass).  Av årets søkere er det 335 som har ungdomsrett til videregående opplæring. 77,9 prosent av ungdomsrettssøkerne i Finnmark har nå fått læreplass. 

Til sammenligning på denne tiden i fjor, hadde ca. 70 prosent av ungdomsrettsøkerne fått læreplass. Alle elever har rett til en hel utdanning i videregående når man er ferdig med grunnskolen. Dette kalles ungdomsrett og gjelder fra du går ut av ungdomsskolen. Retten må brukes senest innen det året du fyller 24 år.

--Lærebedriftene i Finnmark viser igjen at de tar samfunnsansvar og er meget flinke til å ta inn lærlinger. Opplæringskontorene i fylket gjør en god jobb i å formidle søkerne til læreplasser så tidlig som mulig. Vi ser de samme tendensene i år som tidligere, at det er i elektrikerfaget det er vanskeligst å få læreplass i Finnmark, sier Johnny Ingebrigtsen, hovedutvalgsleder for kompetanse i Finnmark fylkeskommune, i en pressemelding. 

Søkere med ungdomsrett som ikke har fått læreplass innen 1. september, har nå fått et tilbud om alternativt vg3 -fagopplæring i skole. Finnmark fylkeskommune oppfordrer alle søkerne til å svare på dette tilbudet innen fristen, samtidig som de aktivt må oppsøke aktuelle opplæringskontor og lærebedrifter i jakten på læreplass.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS