Færre kommer til Nordkapp via landevegen
Kun dager igjen av det Scandic regner som sommersesong på Nordkapp-platået. (Arkivfoto)

Færre kommer til Nordkapp via landevegen

Økning i cruise, men tilbakegang for turister som på ulike måter kjører til Nordkapp-platået.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.09.2018 21:40

Færre har kommet til Nordkapp-platået i sommer via landevegen, mens det har vært en hyggelig økning innenfor cruise, ifølge Hans Paul Hansen i Scandic. 

--Vi ligger litt etter fjoråret, cirka 3 500 færre gjester enn i fjor. Det har vært en sterk nedgang i antall gjester som har kommet landevegen, både individuelle gjester og bussgrupper. Det sier Hans Paul Hansen, assisterende direktør for Scandic på Magerøya, til Radio Nordkapp. 

Hansen forteller at det er reduksjon på nesten 10 000 gjester som har kommet til Nordkapp via landevegen. Hansen tror økningen av cruisepassasjerer gir redusert antall gjester som kommer med busser. 

Hansen tror besøkstallet for 2018 ender omtrent som i fjor, på 278 000 besøkende til Nordkapp-platået. 

Hotellene 
Redusert trafikk via landevegen har gitt nedgang ved hotellene, men Hansen er foreløpig ikke veldig bekymret. Han mener destinasjonen tar seg inn igjen. 

Det er først og fremst Scandic Honningsvåg i sentrum og Scandic Nordkapp i Skipsfjorden som er avhengige av bussgrupper og individuelle gjester i biler og motorsykler. 

Sommersesongen nærmer seg slutten i Nordkapp. Hans Paul Hansen regner sesongen fra 1. mai og ut september. 1. oktober starter vintersesongen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS