Busser på tomgang
illustrasjon

Busser på tomgang

Kamøyvær bygdelag er lei av at enkelte bussjåfører lar bussen gå på tomgang over lengre tid.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 10.08.2018 13:30

--Denne uken var det så sjenerende at jeg gikk ut og ba sjåføren stoppe bussen. Jeg tok bilde av registreringsnummeret og sendte e-post til topps i Boreal og politiet, sier leder av Kamøyvær bygdelag, Hugo Salamonsen til Radio Nordkapp.

--Enkelte dager kan det være over 50 busser i Kamøyvær, og her er så liten plass at det blir kaos. De som driver i bransje ber om at gjestene ikke har bussene på tomgang men det er noe få som ikke etterkommer dette, sier Salamonsen.

Nå håper bygdelaget at det kan gjøres noe slik at bussene kan parkere slik at de ikke til hinder for annen trafikk. Trailere som skal til fiskebruket har problemer med å finne snuplass i fiskeværet.

Boreal beklager
--I dette tilfellet er det en av våre undertransportører som dessverre har latt motoren gå på tomgang. Dette er selvfølgelig ikke akseptabelt. Alle sjåfører som er i vår tjeneste skal forholde seg til våre rutiner om tomgangskjøring, skriver Steinar Johnsen i Borel, i en e-post til Radio Nordkapp.

Loven
§ 16.Forstyrrende kjøring og unødig støy m.m.
1. I eller ved bebyggelse må det ikke foregå unødvendig og forstyrrende kjøring med motorvogn. Der må det heller ikke foregå bruk av motor på tomgang eller annen bruk av motorvogn som volder unødig støy eller unødig utslipp av røyk eller gass.
2. I eller ved bebyggelse skal kjørerute, fart og kjøremåte avpasses slik at ingen forstyrres unødig.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS