Anne Grethe Olsen blir fylkeslege for Troms og Finnmark
Anne Grethe Olsen har også engasjert seg i Røde Kors i flere år. Hun har gått alt av kurs og opplæring som er nødvendig for feltarbeid. I 2015 reiste hun til Nepal for å hjelpe de jordskjelvrammede. Da jobbet hun i tre uker på et feltsykehus i en by mellom Kathmandu og Mount Everest.

Anne Grethe Olsen blir fylkeslege for Troms og Finnmark

Anne Grethe Olsen fra Hammerfest (f.1960) er ansatt som fylkeslege for det sammenslåtte embetet Troms og Finnmark. Olsen er i dag kvalitet- og utviklingssjef og lege i Hammerfest for Finnmarkssykehuset.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 12.08.2018 09:45

Olsen er spesialist i allmennmedisin og i samfunnsmedisin. Hun har også en mastergrad i folkehelsevitenskap. 1. januar 2019 er hun på plass som fylkeslege og avdelingsdirektør hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark.

– Som leder tenker jeg at det ligger en utfordring i å slå sammen to organisasjoner til en, men jeg tror det vil gi oss nye muligheter og styrke kompetansen hos Fylkesmannen som helhet. Som fagperson ser jeg at både primær- og spesialisthelsetjenesten har utfordringer med å yte pålagte og forventede tjenester, og mener veiledningsfunksjonen hos fylkesmannen kan tas i bruk for å bidra til nytenkning og til å møte utfordringene på en god måte. Primær- og spesialisthelsetjenesten må gå framtiden i møte med å samhandle bedre slik at tjenestetilbudene gis med tilfredsstillende kompetanse på rett sted.

Viktig kompetanse
Olsen har vært allmennlege både på Universitetssykehuset Nord-Norge og Hammerfest sykehus. Etter å ha jobbet som kommuneoverlege og fastlege i Hammerfest i 23 år, bestemte hun seg for at hun ville prøve seg i helseforetakssystemet. Olsen har jobbet som regional smittevernoverlege i Helse Nord og samhandlingssjef på UNN. Nå er hun klar for nye utfordringer hos Fylkesmannen.

– Jeg takket ja til stillingen som fylkeslege i Troms og Finnmark fordi jeg tror det er en faglig spennende jobb og en jobb med ledelsesmessige utfordringer i ny organisasjon. Det er også en stilling hvor jeg antar at jeg kan få brukt kompetansen min og erfaringene mine. Jeg kan bidra med en bred kompetanse både fra primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten i Troms og Finnmark, samt ledererfaring og lederkompetanse.

Olsen har over flere år engasjert seg i fagforeningsarbeid. Hun har vært leder i Finnmark legeforening. Hun er spesielt opptatt av rekruttering av leger til distriktene, legers muligheter for faglig utvikling, ny turnustjeneste og fordeling av helsetjenesteressurser.

(pressemelding fylkesmannen)

 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS