Diskuterte mulighetene i Finnmark
ARBEIDSMØTE: Her er bilde fra konsernsjefenes møte i Alta. Fra høyre: Konsernsjef Auke Lont i Statnett, adm.direktør Nils Kristian Nakstad i Enova, konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft, prosessleder Gunnar Løvås i Statnett, adm.direktør Frode Leversund i Gassco og konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor. Foto: Berit Erdal

Diskuterte mulighetene i Finnmark

Statnett har samlet statlige toppledere til arbeidsmøtemøte i Alta for å drøfte mulighetene i Finnmark.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 07.08.2018 21:29

– Flere statlige aktører har egne planer for utvikling og vekst i regionen, og det er derfor naturlig og riktig å forsøke å samordne disse for å se om det kan gi grunnlag for videre forsterkning av strømnettet østover i fylket, sier Auke Lont, konsernsjef i Statnett til Altaposten.

– Jeg er svært glad for å ha fått disse sentrale, statlige aktørene med på laget, og at vi også klarte å få til et lengre arbeidsmøte her i Alta.

Gjennomgår muligheter og utfordringer
Målet med møtet var å gjennomgå muligheter og utfordringer i Finnmark, med videre nettutvikling av strømnettet som hovedfokus.

 – Vi bygger for å sikre strømforsyningen landet over, og en del av vårt mandat er da å bygge ut strømnettet slik at produksjon og forbruk blir ivaretatt. I mangel av tilstrekkelig nytt forbruk i området til å forsvare ytterligere nettutvikling var det nødvendig å søke dispensasjon fra tilknytning til konsesjon gitt vindkraft i Øst-Finnmark sist høst, forklarer Lont.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS