Et nyttig og meningsfullt oppdrag for Forsvaret
Forsvaret har flydd mange primæroppdrag, som her på Hurtigrutekaia i Kirkenes. (Foto Helse Nords pressemelding)

Et nyttig og meningsfullt oppdrag for Forsvaret

Vinn-vinn-situasjon for Forsvaret.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 24.07.2018 23:30

Helse Nord og Forsvaret gjorde seg begge mange nyttige erfaringer da to militære helikoptre ble satt inn i luftambulansetjenesten i begynnelsen av mai. Drøye to måneder senere har Forsvaret gjennomført 66 sivile oppdrag.

7. mai, da situasjonen rundt luftambulansetjenesten i Nord-Norge var på sitt mest utfordrende, fikk Forsvaret spørsmål om de kunne bidra. Allerede dagen etter var det første av to Bell-helikoptre operativt i Kirkenes. 

Oberstløytnant Håkon Asak er medisinsk ansvarlig for evakueringstjenesten i Forsvarets sanitet, og sier oppdraget har vært som en vinn-vinn-situasjon for dem.

--For det første synes vi det er fint å kunne bidra. Det oppleves som veldig meningsfullt, og jeg tror også det kan være med på å senke fremmedgjøringen av Forsvaret. Dette er et godt eksempel på hvordan Forsvaret også kan benyttes inn i det sivile. For oss har det å være med på å løse et svært viktig oppdrag, samtidig som vi har fått mye verdifull trening, vært veldig positivt, sier han i en pressemelding fra Helse Nord. 

Bell-helikopteret som stod stasjonert på Banak ble tatt ut av beredskapen 30. juni. Helikopteret i Kirkenes tas ut 27. juli.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS