Rederi vil være med på landsstrøm
Carnival Corporation vil ha landstrøm for cruiseskip ved kai i Norge.

Rederi vil være med på landsstrøm

Stein Kruse forteller at Carnival Corporation hele tiden tenker på utslippsreduksjon.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 25.07.2018 05:31

Norske myndigheter sier nei til landstrøm for cruiseskip i norske havner. Nå åpner verdens største cruiseselskap for å bruke penger for å bygge landstrømanlegg i Norge.

Enova mener det er større gevinst å støtte landsstrømanlegg hvor skipene har lengere liggetid enn et cruiseskip, og at den største forurensingen skjer under seilas.

--Det er knapt noen land i verden som vi seiler til hvor det ville vært mer naturlig med landstrøm enn cruisehavner, sier Stein Kruse til TV 2.

Nordmannen sitter i toppledelsen i Carnival Corporation, verdens desidert største cruiseselskap. Konsernet eier ti cruiseselskap, og har 105 cruiseskip i flåten. 
--Vi tenker på utslippsreduksjon hele tiden. De siste ti årene har vi redusert utslippene våre med 25 prosent, selv om vi har fått stadig flere skip i flåten, forteller Kruse.

Hurtigruten bruker landstrøm i Bergen, men har valgt et annet system enn det cruisenæringen bruker. En annen utfordring med landstrøm til cruiseskip er at effektene er så store at det er ikke alle områder som kan tilby så mye energi. Et nytt landstrømsanlegg for cruiseskip i Kristiansand har en kostnadsramme på 40 millioner.

Mange cruiseskip i norske havner og fjorder samtidig fører til lokale utslipp fordi skipene bruker drivstoff til å lage strøm.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS