Forsvarer inngangspenger på Nordkapp-platået
Nordkapp-platået, ett av stedene der Norsk Friluftsliv mener de besøkende betaler for mye.

Forsvarer inngangspenger på Nordkapp-platået

Kristian Jørgensen deltar i debatten om inngangspenger, blant annet på Nordkapp-platået.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.07.2018 13:43

Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge, mener inngangspenger kan være med på profesjonalisering av reiselivsnasjonen Norge. 

Det er debatt også på Vestlandet om inngangspenger slik det er debatt om adgang-avgiften på Nordkapp-platået. Jørgensen forteller at USA har inngangspenger på nasjonalparkene. 

Jørgensen mener det er naturlig med inngangspenger på Nordkapp-platået dersom dette bidrar til videreutvikling av Nordkapp-platået og gjøre dette til en bedre opplevelse. Han viser til undersøkelser som skildrer at turister har ikke noe imot å betale for naturopplevelser. 

--I andre land slipper lokalbefolkningen å betale gjennom bevisførsel, mens de besøkende betaler. Det er måter vi kan tenke på i Norge, sier Kristian Jørgensen. 

Det er slik det blir gjort på Nordkapp-platået, pluss at friluftsfolket, altså besøkende som går eller sykler, har fri adgang til platået.

Fjord Norge er landsdelsselskapet for Vestlandsfylkene. I tett samspill med destinasjonsselskapene og næringen, leder Fjord Norge det internasjonale markedsarbeidet for regionen. 


Annonse:
http://www.radionordkapp.no
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS