Ekstra rør for fiberkabler i nye veiprosjekt
Stor kapasitet for fremtidens behov for nett. (Illustrasjonsfoto)

Ekstra rør for fiberkabler i nye veiprosjekt

Ny bestemmelse har trådt i kraft.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.07.2018 03:45

Samferdselsministeren varsler at det nå blir nye bestemmelser om å legge ledige trekkrør ved veiutbygging, slik at det er mulig å trekke kabler etter at vegen er bygget Det vil gi stor kapasitet for framtidens behov av ekomnett.

--Elektronisk kommunikasjon og bredbånd blir stadig viktigere i vårt samfunn. God digital infrastruktur er etter hvert blitt en forutsetning for velfungerende næringsliv og for god tilgang til informasjon og tjenester for innbyggerne. Ved å legge føringer for at det legges ekstra rør for fiberkabler i alle nye veiprosjekt, slipper vi å grave opp veien etter hvert som den digitale hverdagen utvikler seg, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) i en pressemelding. 

Når det bygges veg i Norge følger entreprenørene en rekke krav og retningslinjer. Disse er samlet i håndbøker fra Statens vegvesen. I ny, revidert utgave av håndboken for veibygging (N200), er det lagt til grunn at det skal være ledige trekkerør etter at veiprosjektet er ferdig avsluttet. Trekkerør er rør det trekkes kabler gjennom.

De nye bestemmelsene gjaldt fra 15. juli 2018.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS