Politiet i Finnmark fikk stoppet svindel-overføring
Rune Johansen Nordbakk, leder for øko og miljøavsnittet i Finnmark politidistrikt. (Foto: Finnmark politidistrikt)

Politiet i Finnmark fikk stoppet svindel-overføring

Politiet er veldig fornøyd med å få stoppet svindleren og at kvinnen har fått pengene tilbake.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.07.2018 11:00

En kvinne i 70-årene i Øst-Finnmark har fått tilbake over 30 000 kroner etter at hun ble utsatt for svindel over nett de siste dagene. Kvinnen anmeldte svindelen raskt til politiet.

--Slik det ser ut er det forsøkt å ta ut flere beløp på opp mot 100 000 kroner og svindleren klarte å få overført over 30 000 kroner fra kvinnen. I samarbeid med Økokrim fikk vi sporet opp kontoen hvor pengene var overført og fikk sendt over en begjæring om tilbakeføring av pengene til banken, forteller Rune Johansen Nordbakk, leder for øko og miljøavsnittet i Finnmark politidistrikt, i en pressemelding. 

Kvinnen hadde i forkant av svindelen merket uvanlig oppførsel på datamaskinen som kan tyde på at hun var hacket. Hun var også blitt oppringt av såkalte microsoft-support fra et utenlandsk nummer. Hun gav ikke ut noen informasjon til svindlerne men likevel hadde de klart å hacke datamaskinen. Det er all grunn til å advare mot å svare på ukjente oppringinger fra utlandet.

--Det er mange som ikke tror det nytter å politianmelde slik datasvindel, men nettopp det at kvinnen anmeldte forholdet raskt gjorde at vi klarte å få tilbake pengene igjen. Det vi også ser er at en person kan stå bak en rekke saker over hele landet. Så en anmeldelse i Finnmark kan være brikken som avslører gjerningspersonen, eller den kan inngå i andre politidistrikts etterforskning, sier Johansen Nordbakk.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS