Noen torsk er tøffere enn andre
Modig torsk la ut på tur, ifølge undersøkelser. (Illustrasjonsfoto)

Noen torsk er tøffere enn andre

Modig torsk la ut på tur, selv om vannet ble varmere. De mer forsiktige typene holdt seg hjemme.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.07.2018 11:00

Ny forskning viser at noen fisk rett og slett er modigere enn de andre. Gjennom flere ulike psykologiske tester klarte forskerne å avdekke hvilken adferdstype, eller personlighet, de ulike fiskene i forsøket hadde.

--I akvarium ble fiskene blant annet utsatt for speiltesten, som måler hvordan et dyr forholder seg til et speil, og novel object-testen som måler i hvilken grad et dyr er skeptisk til en ukjent ting, og hvor raskt den svømmer bort og utforsker den, sier forsker Even Moland, ifølge Forskning.no

Da torsken ble sluppet tilbake i fjorden, viste det seg at forskerne hadde truffet på personlighetene: Fiskene hadde samme adferd i sjøen, som i akvarieforsøkene.

De modigste svømte på samme måte, selv om overflatevannet ble varmere. De mer forsiktige typene holdt seg dypere og krympet inn hjemmeområdet sitt.

--Dette viser at personlighet har noe å si for hvordan individer reagerer på miljøforandringer, også hos fisk, sier tidligere forsker David Villegas-Rios ved Havforskningsinstituttet, som ledet forsøkene.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS