Kommunalministeren ville ikke utsette møtet, men gjør det likevel
Finnmark fylkesting foretok ikke valg av medlemmene til fellesnemnda på møtet i Alta i juni. (Foto: Finnmark fylkesting, Instagram.com)

Kommunalministeren ville ikke utsette møtet, men gjør det likevel

En ny møtedato blir satt, ifølge kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.07.2018 01:35

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ønsket møte i fellesnemnda for fylkessammenslåing av Troms og Finnmark den 13. august, men utsetter møtet fordi Troms fylkeskommune skal avholde ekstraordinært fylkesting. 

Det var Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet, som stilte statsråden spørsmålet om hun vil avlyse møtet hun har innkalt til 13. august?

Bakgrunnen for spørsmålet, er at Finnmark fylkesting ikke oppnevnte representanter til fellesnemnda etter folkeavstemmingen om sammenslåingen. Flere av partiene i Troms har varslet at de ikke vil oppnevne medlemmene i nemnda på grunn av vedtaket i Finnmark. 

Det har i tillegg blitt kjent etter at Slagsvold Vedum stilte spørsmålet, at Troms skal avholde ekstraordinært fylkesting. 

--13. august var en dato som var satt i forståelse med Troms. Når Troms nå har behov for et fylkestingsmøte synes jeg det er helt naturlig å finne en annen dato, slik at vi i etterkant av det møtet kan gå i dialog med Troms, sier kommunalminister Monica Mæland til NRK.

Finnmark og Troms skal etter planen bli én fylkeskommune 1. januar 2020. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS